onsdag 30 april 2008

jepp, jepp

jag kommer nu i tre av mina pregravid jeans, det är inte snyggt, inte på något sätt, det är inte skönt heller men det går......

sanningar om hunden...


hon är en litterär finsmakare den lata hunden, sist var det shakespeare som rök, innan dessa var hon på mishima

tisdag 29 april 2008

its on the move

idag har jag sett den vara ute och gå, den i kvarteret så beryktade Trillingbarnvagnen. de såg pigga ut, föräldrarna, och spänstiga. de har ju tack och lov (eller inte...) ett barn sedan tidigare.
enligt säkra källor är trillingarna födda dagen innan lilla e. och vagnen... den är enorm!! enligt ovan nämnda källor fick de lyckliga föräldrarna lov att bredda grinden in till sitt hus.
vet inte riktigt hur man närmar sig trillingföräldrar. möjligtvis bugandes i djup respekt...jag tror jag håller mig på min kant ett tag till....

naaahhh.... 2

allt ska vara ok, skatteetaten (norska skatteverket) rekommenderar att jag håller mig citat:... passiv så ska det nog gå bra med deklarationen, det kommer en räkning, vi vet ju var du bor...
varför känner jag mig inte lugnad??

en spännade (not) dag

dagen har hittills ägnats åt bilvård.... byta däck, städa bilen invändigt, skulle ha städat den utvändigt ifall jag fått igång vattenslangen... får kanske ta en svängom till biltvätten ändå, kanske.
denna vårstädning föranleds av planerad biltur till helsingborg på torsdag, 52 mil åt varje håll med två barn i bilen. najs. jag längtar... (not).
hur som helst, målet är resan väl värd, vi ska fira en särskilt viktig födelsedag med fest i dagarna 2. jag ska få klä mig fin, klänning är inhandlad och de fina örhängena jag fick av herr tingeling för att jag så tappert bar hans andra barn i 9 månader, åker på för första gången. ( se vänster). dessutom får vi träffa släkten (hurra) och visa upp lilla e för den släkt som inte tidigare sett henne, sånt är också roligt, lite malliga är vi ju faktiskt.

måndag 28 april 2008

naaaahh....

....deklarera i norge.... dra av allt eller? barnen, hunden, csnlån i sverige...kött och vin kanske, det är ju så jäklans dyrt.
man får visst göra avdrag för "stell og pass av barn over 25.000 per år" också ... stell og pass, stell og pass... eeehh ... kanske dubbelbarnvagnen eller bilstolarna och vinterkläderna också kanske, who knows? eller är det kanske så att man måste ha över 25.000 barn ?

måndagstårta


inte illa va ? s kom med tårta på sängen, hon frågade dessutom:
- jeg hämta kaff´ till deg ? visst, visst bring it on...

lördag 26 april 2008

prinsessa



vissa av oss hann även vara riktig prinsessa en stund på morgonkvisten

märkligt...

en märklig sak: både jag och herr tingeling vaknar kl 05.30, pigga och utvilade trots att båda barnen helt lugnt sover i sina små sängar. har då aldrig hänt tidigare.... det värsta av allt var nog att vi bestämde oss för att det var helt i sin ordning att stiga upp och passa på att dricka finkaffe. jomen.... kl: 05.30 på en lördag, när båda barnen sov... fattar inte hur vi tänkte då??
framåt fyratiden på eftermiddagen var vi iallafall grymt besvikna på oss själva.
vi hade då hunnit träffa vänner i frognerparken på picnic, grillat korv och ätit bullar från u.b., s hade rasat omkring med väninnan a och lilla e sovit som en stock hela tiden. när vi sen kom hem, ja då var det enda raka att börja städa källarförrådet i ett tappert försök att hålla oss vakna. s packade ihop vid matbordet i stort sett på sin varma macka, jag kan nog hålla ut till halv tio, kanske.

fredag 25 april 2008

åååå...kittysar!!!


ställen jag har hittat kittysar på idag:
i sängen (alltså föräldra-sängen), i mina skor, i soffan, i tvätt-maskinen OCH.... i min jackficka, på den helt nya jackan från igår. hon har alltså smugit upp på natten och preparerat min jacka med kittysar, den lilla kittyflickmarodören.
(kortet är taget på ICA efter att det flugit kittysar ur min jackficka när jag skulle ta fram plånisen.)

kontra våren

hur som helst tänker vi kontra våren med en amarone (masi amarone costasera, 2003) ikväll, inte till fisken för gudsskull (om det nu blir någon fisk till mig).
det är dessutom som förgjort att försöka dricka vin till maten med en tvååring vid bordet som har fått känn på att vuxendricka det är grejjen det...
jag shoppade även loss på lite ananas på affärn...man vet ju aldrig

Uppdatering: masin - en höjdare, men den mår nog bäst tillsammans med sina rätta tillbehör av kött och helst ost, vilket vi inte hade något av, gott, gott dock.

?

till fredagsmiddagen har jag införskaffat "kveite" i fiskdisken, undras jag vad det kan vara ...

Uppdatering: aha, hälleflundra... det ska man kanske inte äta när man ammar, nä...nähä

torsdag 24 april 2008

grannen

grannen har privatchaufför, en sikh, det är spännade tycker jag. vi har hälsat en gång:
- Hej där, sa han.
- Hej, sa jag.
- Ha det! sa han.
-Detsamma, sa jag.
sedan har han vid ett tillfälle undvikit att köra in i vår bil med sin fina bil, det var flott gjort tycker jag som kanske backade omkring lite vådligt just då. ingen skada skedd....vi kommer säkert att hälsa igen.

ur fas

vi är helt ur fas lilla e och jag, nyordningen ger mig så mycket mer tid. vad ska vi göra när vi inte måste hämta storebarnet på eftermiddagen !?? nu står det mellan amma och dricka kaffe... ehh vet inte.... jag måste nog sätta mig en stund och prioritera lite. äsch, ammar väl lite....

uppdatering: hon sover hellre... jaha...

nyordning

det råder en nyordning i det tingelingska hemmet.
jag lämnar på barnehagen och herr tingeling hämtar. nyordning kommer av att det är så långt till barnehagen, tar typ 40 min att gå. jag har ändå promenerat dit och hem vid hämtningen när det varit så fint väder, resultatet blev att s somnade och vaknade i katastroftillstånd samtidigt som lilla e var vrålhungrig när vi väl kom hem och.... ja... ingen dans på rosor direkt.
tidigare har jag tagit buss eller spårvagn alternativt bilen. det kan jag iofs fortsätta med, men det känns ju lite trist att säga till sitt barn när det är sol och 15 grader varmt: nej, vi ska minsann åka bil/spårvagn/buss när barnet hellre vill promenera.
för att komma till barnehagen måste vi passera en av de större infarterna till oslo och med bil undviker man ju gärna det vissa tider på dygnet, särskilt som det för närvarande också är inte mindre än tre (3) vägarbeten man måste tricksa sig förbi. så idag lämnade jag s med e i släptåg efter rusning vid ca: halv nio, med bil. tanken är att jag ska kunna promenera på morgonen (om natten som varit så tillåter) och sen får hon åka cykel hem med sin far, som kan hämta tidigt eftersom han slipper lämna. en ganska vettig lösning känns det som, åtminstone i skrivande stund.

kontrollpanelen

äventyren inne på kontrollpanelen höll på att sluta helt offline, det finns så mycket man kan ändra på ju. men efter att ha prövat diverse olika inställningar för keyboard och network connections har jag äntligen fixat till det som jag vill ha det.....mest på slump i ärlighetens namn. hädanefter håller jag mig borta från kontrollpanelen om jag inte har ett specifikt ärende dit(med instruktioner) . frid och fröjd bloggeliblogg....

onsdag 23 april 2008

oh no

åh nej

idag bråttom

genom vigelandsparken...

s & e

stora s till lilla e:
- åååå lilla e du er beste venninnen min!
(smält, smält...liten tår i mammans ögonvrå)

tisdag 22 april 2008

en annan fiende

tekniken har länge varit min fiende. jag har varit lite rädd för att förstöra datorer, mobiler och internet, eller bankomater också för den delen, med mitt ofta ganska planlösa och otåliga tryckande.
så för någon vecka sedan fick jag allt på min dator fixat och ominstallerat, nya virus program in och dessvärre, svenska ä och ö ut, de blev till sina norska motsvarigheter, knepiga ae och o med streck alltså, det kändes inget vidare och jag har multitryckt fram ä och ö i mer än en vecka. dubbelprick och a dubbelprick och o ... frustrerande och mycket hackigt när man skriver.
så idag, nu för en stund sedan tog jag ett djupt andetag och tryckte mig in på kontrollpanelen. tänkte lite som så att allt heter något, allt har ett namn och man måste kunna läsa sig till hur man fixar tillbaka ä och ö. så voilà, no more multitrycka, bara ett enkelt tryck och: ä ö äöäöäöäö. och inte nog med det, man kan snajda till det och alternera mellan norsk-ä /svensk- ä och norsk-ö /svensk-ö med samma knapp (och en till) men man måste välja nåt först inne i kontrollpanelen. jag gör det imorgon. jag har blivit biten. i kontrollpanelen finns mycket spännande grejjer att slarva omkring med.

hemkomst...

om kaos är granne med gud så bor vi typ runt hörnet. hejja herr tingeling som tog barnen och hunden på promenad så jag kan laga mat i lugn och ro... och jag sätter mig helt skamlöst vid datorn... fast middagen är i ugnen, så det borde vara okej. men säg inget...

jeans me

alla skriver om jeansjackor överallt och så även jag, har ännu inte rotat fram de egna från källarhålorna men storebarnet föräras idag med denna:

märk väl den glamorösa toffeln längst ner i bild

från cubus minsann, helt diskret och utan trams, endast små blomnitar över fickorna och det får jag väl acceptera så mycket rosa och glitter jag förnekat (och kommer att fortsätta förneka) stackars s genom livet. cubus stiger i graderna.... man måste bara lära sig se bortom vissa saker....

måndag 21 april 2008

big no no

... att lova två och etthalvtåring gul keps men istället komma hem med rosa

söndag 20 april 2008

fräken


i tonåren blev jag lovad att mina fräknar skulle växa bort helt av sig självt när jag var sisådär 25. jag känner mig lika lurad varje sommar.
allt jag hoppas på nu vid 30 + är att de ska växa ihop till en enda jättefräken som täcker hela mig...

tjockvår

riktigt härlig vår i oslo, igår promenerade vi hela långa vägen till frognerparken där vi åt medhavda mackor och inköpta kanelbullar, totalt sett gick jag väl pluss på turen. måste börja tänka på det där med gravidkilon nu när jag helt dramatiskt lovat bort mina favvis gravidjeans (som jag tyvärr fortfarande använder) till fru A.
nåväl, måndagar( eller imorgon- alltid imorgon) är ju beryktat bra dagar att börja sitt nya liv på så det får bli så, idag = freedom, imorgon inga kanelbullar eller åtminstone inga extravaganser på kalorifronten.

lördag 19 april 2008

oh no...

...jag är ganska säker på att de har rört sig under natten



fredag 18 april 2008

fredagsgott hos tingelings

schysst chablis.....


kittysoppa....

äntligen svensk

nu är lilla e svensk med svenskt personnummer och allt, hon är enligt skatteverket född den 83:e i månaden.... förhoppningsvis är det tillfälligt.

brist på trench ?

linda k är av uppfattningen att alla bör ha en trenchcoat, jag håller absolut med och när jag öppnar hallgarderoben ser jag inte mindre än tre stycken trenchisar dingla omkring där inne ... dessutom finns det minst två till i källaren.
hur kan det då komma sig att jag upplever en akut och obönhörlig brist på just trenchcoats, det ska ju vara ett s.k. klassiskt plagg, då borde det ju räcka med fem kan man tycka.
sen undrar jag vart alla söta korta små kappjackor (jackkappor?) med dragkedja och lite rynk fram kommer ifrån? de går omkring typ everywhere men jag vet liksom inte vart jag ska fixa en...
dessutom har jag ju nyligen investerat i en sån häringa odd molly:

det skulle ju vara den ultimata koftkappa (...kappkofta ??) men goddamn, fjordvindarna blåser rakt igenom och den har kostat mig två mjölkstockningar. skulle nog verkligen behöva en sån där söt liten kappkappa jacka.... japp

godmorgon

dagen började 05.53 med ett brak och en s som kravlar upp i sängen:
- åååå liiiiiillaaa eeeee, du är så sööööööt! så lägger hon sig brevid e med armarna om henne, och det är klart att föräldrarna blir lite mer vänligt inställda då (undrar jag om hon fattar det...)
därefter, med rynkade ögonbryn och barsk röst:
-pappa, bilen är smutsig, du MÅ vaske den!!!

torsdag 17 april 2008

tack snälla farmor

storebarnet tycker att den är "skikkelig pen"

varje år...

tänker jag klippa mig i page, vartannat år gör jag det. det blir aldrig bra. förra året klippte jag lugg, det blev inte heller bra. hur göra i år tro ...?

jaha

jaha.... lilla e sover, tvättmaskinen går och här sitter jag och gör VERKLIGEN inget vettigt fast solen skiner och jag skulle kunna ....

1 putsa fönster
2 städa (lite mer)
3 typ ringa nån ...
4 gå en tur
5 åka och handla
6 åtminstone fixa en kaffe
men nä ... här sitter jag

sweet


my sweet enemy.....
bringebær tartelett från ub med cappucino. medan jag skriver blir det lite fuktigt i ögonvrån på riktigt.... om ni besöker oslo ... på karl johan i paleetgallerian, och vid majorstukrysset, frognerplass, ccvest och snart vid universitetet. kanske på fler platser som jag inte vet om... kanske nära dig kanske närmre mig...

projekt överdosera mig

(fastnat på drogtema idag tror jag...) nåväl, eftersom jag var bortrest i förra veckan tänkte jag att s och jag skulle göra nåt bara vi två. att hon skulle få liksom en överdos av uppmärksamhet från mig. hon har varit lite kinkig och gråtig en period, dels pga lilla es ankomst och dels för att hon har slutat sova på dagtid.
planen var att fara till the mall och shoppa gula (mycket viktigt) mjukisbrallor, hårspännen och äta bullar, - jeg vil spise bolle, jeg ( i falsett om och om igen under hela bilfärden).
vi lämnade en fulltankad lilla e hemma med far och for iväg. s valde bara en sorts hårspännen, fast jag sa att hon fick välja fler, gula mjukisbyxor införskaffades, jag lyckades manövrera undan leksaksaffären utan att hon fattade misstankar. macdonalds gick över all förväntan, hon lekte själv i klättertornet och protesterade inte när det var dags att gå. vi hade en liten nödsituation vid postman patbilen men det gick att lösa med de utlovade bullarna från united bakeries ( united bakers kommer hädanefter att refereras till som ub- ett norskt måste, bullarnas mästare och min nya fiende).
på vägen hem började s gråta förtvivlat och beordrade mig att stanna bilen, vet inte riktigt varför, men väl hemma bedyrade hon att hon haft roligt och visade glatt upp sina hårspännen för både far och lillasyster.
vet inte om överdoseringen lyckades, men det kan ju knappast ha skadat, hur som helst var hon kinkig imorse som många andra mornar.
hon är väl helt enkelt två och ett halvt år med ett nytt småsyskon, klart det är jobbigt för henne och hon är tapper, stora s.

en ny drog

lilla e väljer laban

lilla e har en ny drog, förutom bröstet och nappen, så är det en plingande spöket labanmobil som ger henne en hypnotiskt stirrande blick. vi (jag) köpte ju en ny dyr och prisbelönt mobil med pedagogiska färger och mönster på små plastbrickor åt henne.
- o så snygg, tyckte prylgalna jag, den tar vi och inte plingar den heller.
....nu ligger den i låda och den ärvda labanmobilen svävar över spjälsängen till tonerna av typ plingplong och mitt irriterade mutter.

onsdag 16 april 2008

i föräldrahemmet....

...sov jag som alltid vansinnigt gott (undrar jag om det beror på radonet) var utvilad varje dag trots allena med lilla e. vi fick gjort det som var nödvändigt, det blir dock en vända till i mitten av maj för att hämta lite möbler, sedan aldrig mer sova gott och tryggt i barndomshemmet.
vi kommer att fara dit ibland såklart, gravarna finns ju där, men vi kan ju inte stanna. huset är ju inte vårat hem längre så vi har ingenstans att bo. de nya ägarna ska bygga om har jag hört.... och de har redan sågat ner klätterträden... chockerande...

engla och de andra barnen

som så många tänker jag mycket på engla och de små barnen i arboga. jag förstår inte hur man som förälder kan leva vidare när världen faktiskt inte stannade som den borde gjort, för ens barns skull, för att det var ens barn som drabbades.
världen måste stanna när något sådant händer.
och när olyckor händer... ett sekundsnabbt val, ja kanske tom en instinktiv handling och andras liv blir aldrig mer detsamma.
för en månad sedan: en tvåårig pojke sitter tryggt i barnvagnen. pappa håller i handtaget och de korsar vägen på ett övergångställe. plötsligt backar en traktor och den lilla pojken i vagnen hamnar under. han dör framför ögonen på pappa.
världen stannade inte då heller, jag väntade på en hållplats lite längre bort och såg ambulansen, brandbilarna och polisen komma körande. sen tog jag bussen och levde vidare...

la pavoni


...om inte trötta mamman kan komma till kaffet får kaffet komma till trötta mamman....
kaffeguden är den enda i hemmet som hittills omnämns i bestämd form på italienska.


fortfarande pyjamasapor...


det där med husmodersdag går ju inte så bra, har ju knappt fått benen över sängkanten

oiiii merry mekko

jaha ja... inte alltför smickrande bilder på mig själv åker tydligen ut på den här sidan framåt kvällen. nåja den prickiga marimekko klänningen är lite pösig, gör sig kanske bäst i lätt motvind, som när man är på väg i rask takt eller står uppställd på en lite blåsig plats. får väl se till att vara det när jag har den på mig..... men hur lösa det på det där 50-års kalaset, tror bestämt att det ska hållas inomhus....hoppas på gående bord

plikter


i en husmoders plikter ingår tydligen att ta hand om en ständigt växande skara kittysar.

tisdag 15 april 2008

merry mekko

det blev denna galet fina klänning och en svart/vit blus och dessutom en solklänning till lilla e i stl. 74/80, fortsätter hon att växa i den här takten så är den säkert för liten redan i juni.
S fick inget, stackars, hon är för stor för den största storleken som barnplaggen kom i. nåja, hon kommer helt säkert att överkompenseras inom en snar framtid.

å det grövsta


har jag försummat mina orkideer, imorgon husmodersdag. jepp, minsann, hela dagen ska det fejas och fixas och ammas, med stor sannolikhet ska det även drickas kaffe... helst ute någonstans, det ska bli fint väder minsann... kanske skulle man rent av passa på och motionera kanske...kanske...

måndag 14 april 2008

the hunt...




is over... och det blir regn imorgon, flax !!

mina æ och ø

när jag var borta passade vi på att blåsa datorn och ominstallera allt...och vad händer? jo vi tappar bort våra ä:n och ö:n. hädanefter så måste jag multitrycka för att få fram vettiga bokstäver...mmmm..... jobbigt!!

just det

lilla är 7 veckor nu, så för en vecka sedan således 6 veckor, hon mätte då modiga 61 cm när vi var på läkarkontroll... är inte det jättelångt? hon har alltså vuxit en decimeter på 6 veckor.
hur ska det här sluta?

trafikfaror i norra värmland

1. damer på packmoped, i 30 km/h, på mittlinjen.

2. kids som trixar bmx på nittiovägar

3. jäääättestora timmertransportbilar som parkerat på vägen, mot körriktningen.

4. gubbs som mekar med samma timmerbil och ligger (!) på vägen, mitt på vägen... bara så där!!

5. omkörningar i över 100km/h av lite yngre gubbs som tävlingskör trimmade ? fyrhjulingar (och ingen hjälm hade de heller)


bilresorna gick trots allt bra, lilla e skötte sig exemplariskt...

onsdag 9 april 2008

ha det

nu far vi!

konversation...

...vid frukostbordet, mamma och tvååring:
-jeg har dängt alla barnen.
-men lilla s, det är inte snällt att ge barnen däng!
-jooo, de var så glada etterpå.

tisdag 8 april 2008

att ta sig fram i oslo

ibland stöter man på problem när man på ett säkert sätt försöker ta sig fram med barnvagn i oslo.

vissa parkerar hur som helst...
nästa gång sockrar jag tanken för dem!

bvc idag kl 12.16

hmmmm...stl 38 och allt...ja, jag kollade faktiskt

kraft

jag kraft för morgondagen. då packar jag in lilla e och mig själv i bilen och kör de ca 20 milen till föräldrahemmet. vi korsar gränsen via kongsvinger- torsby och så vidare genom de värmländska skogarna, jag tar med mig pixi som personskydd, man vet aldrig vad som kan hända bland vargmotståndare och inbitna generationsvärmlänningar. hemmet skall tömmas, föräldrarna är borta båda två, mamma sedan länge, pappa sedan ganska nyss.
sorgligt att röja barndom, i huset finns ännu allt kvar. alla barndomens ljud, smällen av ytterdörren som slår igen och så någons röst, skrammlet när man kliver ner på trädäcket på altanen och det lilla klucket när man sätter foten på bryggan, sommarljuden och vinterljuden, de långsamma dammiga ljuden av tristess och de snabba stressade ljuden av spring i trappan. nu ska alla ljud säljas och alla saker städas bort, auktioneras ut eller packas ner. gamla kort och brev, porslin och böcker, mitt gamla dockskåp på vinden som mössen har bott i, tomt skall det bli tills någon annan flyttar in med nya ljud och saker. det blir jobbiga dagar, ensam med lilla e (och en stor container visserligen) och ingen uppkoppling finns det heller.
vi far imorgon och lämnar halva familjen på andra sidan gränsen.

uneven

jag har ammat samma bröst hela natten..

måndag 7 april 2008

man kan hitta eddy....

om man gräver tillräckligt djupt i sin garderob kan man hitta ett par försmådda bootcut eddy från ca 2004. och eftersom det nu ska vara flajs igen och jag ändå under inga omständigheter tänker visa min midja (är för övrigt lite rädd för höga jeansmidjor) så åkte de på och tänka sig...knappen är knäppt och jag sitter ner samtidigt. då känns nattens tretimmars vak inte så farligt längre och jag funderar tom med att hämta på barnehagen iförd klackar.

söndag 6 april 2008

min fiende

detta är ett axplock av bevisen...


jag var otrogen en gång...

det totala antalet uppgår till 18 kartonger...
alla inhandlade och uppätna av mig under perioden november 2007 till någongång i början av februari 2008. 510 g per kartong x 18 ger över nio kilo chokladglass, under 3 månader och någon veckas tid. inte undra på att lilla e blev mörkhårig, hade inte varit förvånad om hon kommit ut helt nougatfärgad, eller som pralin...
det är inte bara 9 kg ren synd, det är också 1242 kronor, onekligen investerade i mig själv . så här i efterhand hade jag hellre investerat dem i något sött från exempelvis odd molly.

jag lyckades besegra min fiende i samband med att favvogravidjeansen blev för trånga i början av februari. sedan dess har jag varit ren, tills igår. ok, då... bortsett från ett snedsteg i början av mars. tänkte att det inte skulle räknas som nederlag om jag provade något annat. jag var helt enkelt otrogen.

lördag 5 april 2008

blåsippeplockning

var en viktig del av lördagen. vi gick på tur på norskt vis, s i ryggsäck på pappas rygg och lilla e i babybjörn på min mage. vid fjorden (brevid e18 och bakom industrikomplexen) finns det massvis av blåsippor. efter lunch hetsshoppades en cykel och vi gick på visit hos lilla a och hennes familj. där bjöds det pizza och glass. (mövenpick igen, mövenpick triple chocolate, min fiende nr.1)

fredag 4 april 2008

på oslo vest

njuter vi denna eldiga rioja, inom livsmedelsverkets rekommendationer givetvis.


Jäkla fin den där, hur var det nu med rekommendationerna?


det stora barnet



...skall nu hämtas från barnehagen, det är en lång väg, allmäna kommunikationsmedel måste nyttjas, vad som helst kan hända med två barn i dubbelbarnvagn på spårvagn och/eller buss. med tanke på vädret lär jag bli blöt om högertassen. jag har planerat in kaffepaus som plåster på såren (eller handduk om foten ?)

pixi



så här har hon sett ut från ca 09 imorse tills nu, med ett kort avbrott för promenad vid lunch. lat skulle jag vilja påstå. när vi hade hiss i huset hände det att hon somnade i den på väg ner från tredje våningen. nu stannar hon och vilar på trappavsatsen till andra våningen.

jag frågar mig varför...

och det gör kanske andra också.
jo, därför... att exilen gör något med mig, jag började terrorisera mina vänner med meterlånga mail som i stort sett bara handlade om mig själv, ytterst få orkade svara.
förlåt!
jag började kommentera andras bloggar med meterlånga kommentarer som också bara handlade om mig.
förlåt lilla mamman !
nu kan jag skriva ohämmat om mig och mitt på min egen sida, det är fantastiskt.

blöjtoppen

...eller familjen tingelings främsta bidrag till klimatförändringarna

1. lillebarnets kissblöja, luktar inte, bara lite tyngd.
2. lillebarnets vanliga bajsblöja, luktar kefir (har dock börjat med gröt till frukost av en anledning)
3. lillebarnets värsta morgonblöja, man tycker mer synd om henne än om sig själv
4. storebarnets vanliga bajsblöja inte så värst, man är van.
5. storebarnets morgonblöja, kan väga kilo
6. blöjan som man själv glömde, eftersom man (eller iallafall jag) har färre barn än dagis att hålla reda på hinner det inte gå så lång tid.
7. blöjan dagis glömde. man kommer hem med kinkigt barn och har misstänkt hela vägen att nåt inte står rätt till, och mycket riktigt där i blöjan finns svaret.
8. storebarnets diarréblöjs oj oj oj
9. egna, post förlossning, det är mitt visst, visst, men det är inte mitt fel och tanken på att bebis har bott där inne tillsammans med detta... iiiii
10. hundens när hon löper, går knappt att föreställa sig och inte är det mänskligt heller

natten som varit...

...kommenteras inte vidare.

torsdag 3 april 2008

the hunt


jakten på ett par svarta hunters i stl 38 har pågått sedan januari...
det har varit slutsålt överallt i oslo sedan dess.
jag har vacklat mot ett par bruna eller möjligtvis ett par röda men alltid ångrat mig i sista stund, det är ju de svarta jag vill ha, men det är helt, HELT omöjligt att få fatt på några.
jo, jo jag fattar jag att jag egentligen är helt orimlig, människor svälter och jag vill ha ett par dyra gummistövlar...

så idag ringde de upp från en butik i där jag står i kö, långt ner på listan, typ nr 22, och sa att:
-nu har hunters kommit in, vi har ett par här åt dig.
-yesss äntligen!! mina gamla stövlar har dessutom börjat läcka och i det här vädret är jag alltid lite blöt om högerfoten ( kan vara farligt ju!).
packade raskt ihop bebisen och gav mig av innåt stan. telefonen ringer igen när jag väntar på trikken:
-eehh, hej det är från butiken den och den , jo det här med hunters alltså, vi har då fått in stl 37 och stl 39 kan det vara nåt ?
...tystnad (min replik)
-nehe, inte det?
-nej, nej, nej ring när ni har fått in stl. 38.
herregud!!! måste jag donera pengar och ha fadderbarn för att bli av med dåligt karma eller är det helt enkelt meningen att jag ska gå och vara blöt om höger tassen tillsvidare ?? eller kanske, kanske ska jag bara ge upp och vara nöjd med ett par bruna istället....

stillahavstid

jag har hittills publicerat mina inlägg i stillahavstid, det låter inte så illa, va? men jag gjorde det enda raka och ändrade till realtid...nu saknar jag stillahavstiden lite, när jag äntligen kom på vad som var fel kändes det rätt så exotiskt (iallafall om jag blundar lite)....

le mot du jour..

...eller dagens ord (på norsk) är: nurket.
någon kallade lilla e för nurket och jag blev ganska förnärmad, nurket låter ju som något som ligger längst in i garaget (och har legat där länge länge). nu visar det sig att det inte är så farligt att bli kallad nurket, har läst att polarn o. pyret i direktöversättning till norska blir kompisen o. nurket. nurk, pyre alltså, det kan jag leva med.

Premiär

premiärtur med babybjörn

det här med tiden

det stämmer ju inte alls... inte är klockan mitt i natten nu, om jag inte är grundlurad.

mitt minsta barn


lilla e och kaninen

mitt minsta barn sover för ovanlighetens skull så här på morgonen. hon har dessutom skämt bort oss genom att bara äta en gång vid 3 i natt. tack söta lilla e, mycket välbehövligt efter post-påsk kaoset vi upplevt.

påsken firades i hemlandet hos farmor efter det for g till kanada på konferens i ca en vecka. jag, barnen och farmor körde i snökaos (och stundtals barnkaos) från örebro till oslo, hoppas det dröjer lääänge innan jag måste göra om det. god hjälp från farmor i hemmet medan g var borta, men jag var ändå ganska slut på söndag kväll när g stegade in genom dörren jetlaggad men fullastad med presenter; fin-vin och elizabeth arden till moi, hello kitty och origamibok till s och hoodie från baby GAP till e (det hjälpte det hjälpte) .

efter det mest kaosnätter och lite 2-årstrots, men hej... vad annat kan man förvänta sig med en tvååring och ett femveckors knyte.

onsdag 2 april 2008

början

nu börjar jag blogga. spännade!!! ingen vet något ännu, det är ju inte så bra...