måndag 28 september 2009

helg i sveriges mitt

på söndagen sov jag till halv tio. svärmor hade hand om barnen. utan svärmor vore vi rökta.

onsdag 23 september 2009

apropås nedanstående

det känns lite bättre när man läser här och tittar lite på bilden. det är så här det ska vara.

från allt till inget på noll sekunder

i helgen dog en kollega. om några få veckor skulle hon ha fött sitt tredje barn. nu får ingen av dem leva. jag kände henne inte väl eller så. hon var en kollega. och en fru. och en mamma som gick och dog tillsammans med sin lilla, lilla bebis som inte hann få leva.
det är en jävligt orättvis värld.

söndag 20 september 2009

impulsshopping

jag har köpt fjortisskor. pärlemorvita med rosa puma streck på. i morgon ska jag har dem på mig med tajts till. och klänning. visserligen en klänning som går en bra bit ner mot knäna. men ändå. i höst fyller jag 3x. undrar om det har något med saken att göra.

onsdag 16 september 2009

apropås träning

så där ja, då har jag varit ute och sprungit en mil, lyft skrot i en timme och hjulat uppför trappen. HAHAHAHA. närå. jag har kört bil till jobbet hela veckan, ätit oförskämt mycket choklad. (vem, vem är det som ställer gudomliga spritgodisar på fikabordet och fyller på den så fort den blir tom !??!!) och nu ser det inte bättre ut än att jag har gått upp ett kilo sedan förra veckan. det är helt okej. men jag skall verkligen försöka börja cykla igen. kanske imorgon, kanske nästa vecka, kanske i oktober.

måndag 14 september 2009

 idag har vi skrivit kontrakt på ett hus med ett stort hål i fasaden. ca 5 x 2.50 m. det känns inte helt tryggt. men jag litar på honom. snickern. det gör jag. amen
efter 20 minuter på telefon med mulberrybutiken så finns det åter hopp för överlevnad.  nu kan jag alla trix för att rädda vattenskadade mullbär. 
tryck försiktigt ut vattnet ur skinnet med mjuk trasa. låt torka länge och långsamt, över flera dagar. inga värmekällor i närheten. och tills sist när den är torr, dra försiktigt i väskan och massera så att skinnet blir mjukt igen. och  framför allt: utan impregnering är man körd. jag har impregnerat och det verkar mycket riktigt inte vara helt kört. inte helt. 

vad som kan ske

när man åker till stockholm en helg:
- man kan hälla ut en halvliter bubbelvatten i mulberryn så att den blir vattenskadad bortom allt förstånd (första-hjälpen-tips någon ?)
- en snubbe på en mack kan spruta diesel över hela ens jacka.
- man kan gå till en skitkass frisör
man kommer hem lite mer sammanbiten än man åkte.

torsdag 10 september 2009

idag har jag stekt pannkakor nonstop i en timme på två laggar. jäklar vad pannkakor det blev.
i morgon åker jag till stockholm. utan familjen. jag bokade tåg. sju timmar med ipoden, tidningar och bok. aaahhh... 

måndag 7 september 2009

nedanstående kommer då inte vara ett problem under 2010. inte för mig och min lilla skogsmullefamilj alltså. vi ska ju nämligen bo på Landet. med Naturen Innpå Knuten. herregud vi måste ju ha skydd, goreflex, fleece, bris, galon och kevlar. och bil med fyrhjulsdrift. och en barbourjacka inte att förglömma.  

söndag 6 september 2009

helgskog

den här helgen har gått i skogens tecken. eller snarare: vi har gått i skogen. både idag och igår. idag var det lika mycket folk i skogen som på karl johan en lördag efter löning. i kid you not. det var bilkö från stan ända ut i skogen. till slut fanns det ingen parkeringsplats kvar i skogen så folk fick parkera i stan och gå till skogen. fast då var vi redan på väg hem. tur det. 

torsdag 3 september 2009

dagens insikter

efter min norgevistelse kommer jag aldrig att kunna stava korrekt svenska igen.
lagfartsutgifter suger purjo.
shabbies måste vara de bästa stövlarna som skapats.
jag skall bli en lantis, en svensk lantis.
barnen har varit friska alldeles för länge.

tisdag 1 september 2009

jammen nu , efter en intensiv vecka börjar det arta sig. hus så gott som i box, flickorna i dagiskö, ny bil och herr t har ju jobb i lärdomsstaden sedan en tid tillbaka. (det är ju liiiite därför vi flyttar tillbaka då). en väsentlig sak återstår dock, nämligen jobb till lilla mig. det blir där fokus får ligga den kommande tiden. nu är jag ganska slut efter helgen som innehöll oslo-lärdomsstaden tur och retur och husvisning mellan 13-15 på söndag. herr t hade sett huset helgen innan men för mig var det första gången. det blir fint, ska bara byggas på lite extra kök. extra kök måste man ha.