söndag 26 september 2010

vi går mot självhushållning här. vi har plockat bortåt fyra kassar svamp. vi har lingon och jordgubbar och om någon vecka kommer det ett helt lamm. i en låda. mmm, vi gillar hela lamm i små lådor.
svamperemiten. jag tar tillbaka allt jag sagt.

onsdag 22 september 2010



till fru a. ha det underbart.

tisdag 21 september 2010

det diskuteras i bloggvärlden om packning och packningslistor när man ska på semester. vissa får till och med coachning via andra bloggar. jag ska ju också resa bort. på hippiesemester med småbarn. vad har man på sig då ? spontant tänker jag mig jeans alt mjuka byxor och tunika eller skjorta. en kollega tyckte att jag skulle ha bussarong (och gud vad är det för något ?) och kanske långkjol ?? eller något annat sladdrigt och stänktåligt. och converse eller sandaler. svårare än så behöver det väl inte vara ? om man tänker sig att barnens packning tar en del plats så vore det smidigt om man kunde rulla ihop sina egna grejjer i en liten rulle man kan kila ner mellan andra nödvändigheter.
sen vill man ju gärna ha med sig halva marrakesh hem. så det gäller att vara lite strategisk där med packningen.

söndag 19 september 2010

i går hittade jag ett eget kantarellställe, nära hemma. åtminstone kan jag kalla det eget intill dess att motsatsen bevisas. hoppas komma iväg en sväng idag också. valdagsplanerna i övrigt är ännu oformulerade. men det skall röstas och storhandlas.

torsdag 16 september 2010

har läst lite Gogol nu förresten. otroligt tighta noveller. nästa projekt blir... Austen. får se vad som finns inne på bibblan.
den här hösten har redan börjat äta upp mig. två kvällar den här veckan har jag lagt mig klockan 7 och somnat som en stock. känner mig ofta ansiktslös om dagarna som ändå går i en rasande fart. men jobbet går bra. jag vet att jag hjälper folk och det hjälper mig. har nog aldrig trivts så bra på en arbetsplats som jag gör nu. jag måste bara vänja mig vid kortare dagar och leriga skor.

söndag 12 september 2010

min skog
återigen en helg morgon med start 05.30. lyckades få flickorna att leka en stund på sina rum innan vi gick ner för morgon-tv. var i skogen igen igår. norduppland har mycket svamp men inga kantareller. jakten fortsätter.

måndag 6 september 2010

idag kl: 20.20. i ett anfall av husmorsenergi. 150 köttbullar till tonerna av robyns nya. jag menar blir man inte maniskt huslig av att höra snoop dog och robyn ?

söndag 5 september 2010

my moment of zen

äntligen. i kilsbergen. i massor. jag tackar alla inblandade.