onsdag 30 maj 2012

så hände det sig att jag snörande på mig springskorna (och knölade ner amningsbysten i en sportbehå) och s p r a n g! en liten kort vända och med draghjälp av s som skuttade med på ystra 6-årsben. - det är så roligt mamma! det här ska vi göra v a r j e kväll!! och jag bara: - eh, varannan ok? det bästa är: inte ont! jag håller. hurra!!

tisdag 22 maj 2012

Tiden flyger förbi. Vi gräver och gräver i trädgården men inget tycks hända. Allt vi planterar är så smått att det knappast syns över maskrosorna. Och kanterna, vi måste göra något med kanterna. Vi vill ha en lite lummig gammaldags trädgård så det behöver inte vara snörräta rader, men någon avgränsning mot gruset vill vi ha. Och rosor, en massa yviga rosor som tydligen tar flera år på sig att bli yviga, typiskt naturen att vara så där långsam. Och min lavendelrabatt som jag märkt ut med pinnar för att den ska synas över huvudtaget den är ju snart ett år gammal. Nåväl, idag blir det promenad till badsjön med lilla I i sele( vi ska inte bada) och antagligen ytterligare ett inköp av säkert 10 säckar jord

måndag 14 maj 2012


" help me obi-wan kenobi you´re my only hope "

torsdag 10 maj 2012

och idag då ? aida går i bakgrunden, jag har duschat, fått kaffe och badat bäbisen som luktade kaffe. men vad ska vi göra denna regniga dag ?  föräldragrupp i byn eller fixa helgens shopping redan idag ? trädgårdsshopping mestadels: jord, krukor och rötter, inget spännande egentligen. dessutom lite vin och en solhatt till lilla i. nagellack kanske ? presenter till helgens kalas också, om de snoriga storebarnen håller sig presentabla tills dess. eller ett tvåtimmars snack med mammor, bebisar och lite för kallt bryggkaffe. svårt val där, tror jag väntar till akt två innan jag bestämmer mig.

måndag 7 maj 2012

växthus. jag tror helt bestämt att vi måste ha ett växthus.

onsdag 2 maj 2012

ja!! äntligen är det maj och det enda vi kan prata om här hemma är plantering. olvon eller syrenhortensia. vilka rosor ska vi ha på framsidan och vad vad vad ska vi planta tomaterna i ? ska vi ha preussisktraka rabatter eller muminformade och vem ska lyckas gräva ut dem i fyllningsmassan vi kallar gräsmatta ? och krukor ? vad ska man ha för krukor ?