jag gör som sköna fraidi och lägger ut ett recept, fast på fisk, inte brön.
man tager en större bit laxfilé, en halv dl. jipansk soya och färsk ingefära. thats all.
koka soyan i ca 3 minuter och pensla på fisken som, vid det här laget, ligger i en ugnfast form. sen river man ca 1 matsked ingefära och duttar på fisken lite här och var. kör i ugnen på 60 grader i ca en timme eller tills fisken är 55 grader.
om man inte orkar vänta så länge kan man öka temperaturen. tex på 175 grader tar det en kvart ungefär. superenkelt och supergott, det är liksom sushi i ugn. så kan man ha en varm nudelsallad till eller nå´t ... ris kanske
receptet är snott från boken norsk mat (minsann!) . en mycket uppskattad födelsedagspresent från v och k. som ska få flytta hem till schweden och köpa hus ....*eeeh vaddå avundsjuk*
4 kommentarer:
Yey, det där låter jättegott, måste testas.
frida. hoppas det smakar :)
Flytta hem till Sverige och köpa hus bjuder på ganska mycket ångest det med... Men jag tror lördagskvällen får förgyllas med ditt recept!
veronica:jag förstår det och jag fasar...hoppas det smakade iallafall!
Skicka en kommentar