torsdag 19 november 2009

uäääk

när jag var student och hade husdjursabstinens så skaffade jag mig råttor. fina mjuka tamråttor. det var epa, pixi och texas. texas var ondskan själv. hon bet och bet och till slut gick hon och dog. epa kallades också för "the perfect rat". för det var hon. rumsren och tam nog att komma när man knackade i golvet. pixi var likadan. hon bodde i bokhyllan men gick på toaletten inne i buren. och kom tassande när man knackade på henne. väluppfostrade skulle jag vilja kalla dem (med ett undantag då). och ibland är det tur att man har sådana fina erfarenheter av råttor. så att man till exempel lyckas behålla sinnesnärvaron när man ramlar ut ur huset i halvmörka gryningen med två morgontrötta ungar och råkar trampa på just en råtta. en död jättestor. och tung.

3 kommentarer:

Linda Vidlund sa...

Usch vad äckligt. Jag har fortfarande ångest över de halvdöda möss jag spolade ner i toan som vår katt dragit hem till vår nybyggda lght i industriområ
ådet här istan (hamn, silos med säd i-lövli för råttor och möss)

Miss Upsey Daisy sa...

Jag har plockat ut flera möss ur käftarna på min killer-katt. Men råttor är en annan sak.. STORA!

tingeling sa...

mamma L: usch halvdöda är värre än heldöda. jag kastade råttan bland träden bakom huset hoppas på at feta vestkant katter kommer och äter upp den.
miss ud: men att plocka ur munnen på katt, ieeeekkk.