söndag 21 augusti 2011

första helgen på hösten är över. andra jobbveckan stundar. inget särskilt att rapportera. förutom att den första cravingen har uppenbarat sig. makrill i tomatsås på tub. jag har ätit en tub idag. men bara en. jo! åh! lilla e har outat att hon har en hemlig värld som heter västerås. för att komma dit går man in genom en liten dörr under vår trapp. det är mycket spännande. och s har med allvarlig min frågat mig varför min kropp har blivit så möglig. jag undrar det samma.

måndag 15 augusti 2011

jag har ju aldrig haft en gravidblogg. så det är ju på tiden när man väntar nummer 3. hittills har jag varit bortskämd med både problemfria graviditeter och förlossningar. det enda som var lite påfrestande var foglossningen, när jag väntade e. jag gick hos en norsk kiropraktordam som var en tvärhand hög och tunn som en sticka. men så ofantligt stark. jag låg som en strandad val på en smal brits och hon knäckte loss både rygg och bäcken med ett litet knäck bara. var fjortonde dag: knäck! så kunde jag gå lite bättre i ett par dagar.
och nu då? jovars foglossningen är tillbaka, redan i vecka 16. och idag när jag gick från jobbet blev jag omkörd av en äldre dam med rollator. hon vände sig om och log nöjt mot mig. rollator minsann. jag kallar det fusk.

söndag 14 augusti 2011

(bild lånad från tintinstyle.se)

för att pigga upp mig lite har jag inhandlat nya höstskor. så kom igen nu hösten. hit me.
så var det dagen innan första jobbdagen. i morgon snurrar det i gång igen och hösten känns både helt orimligt lång och alltför kort, samma konflikt som alltid mellan gravidtid och realtid. hur ska jag hinna kontra hur ska jag klara av att vänta ?

trix

om barnen absolut inte vill äta mangold så kan man ju alltid kalla mangold för manboy. då går det betydligt bättre.

torsdag 11 augusti 2011

så drar det ihop sig då. inför verkligheten. på måndag börjar jag jobba. på onsdag börjar s skolan och sedan är vi igång allihopa.
jag försöker optimera tillvaron inför hösten, typ städa, röja, tvätta allt som vi äger, åka och hämta en kasse gravidkläder från bumba (tack snälla det blir supert det där!), handla höstkläder till barnen. ligga still och hämta andan.
och som för att göra allt mitt arbete ogjort så har vi ordnat sommarfest för barnens kompisar på lördag. vi väntar oss 18 barn och helst några föräldrar. och vackert väder. blir det regn så dör jag.

söndag 7 augusti 2011

när barnen är outsourceade och herr t och min brolla bygger spaljé så återstår väl för mig att ge mig ut i svampskogen. man vet ju aldrig. kan ju finnas någon kombatsvamp som har överlevt den senaste tidens torka.

fredag 5 augusti 2011

vi har blivit med katt! tjejernas lycka vet ingen gräns. dessutom matchar hon pelargonerna i köksfönstret fantastiskt bra. en vanlig simpel jobbarkatt är det och jobba lär hon få göra när hösten kommer och mössen med den.
dessutom har vi blivit med barn och det är ju alldeles fantastiskt spännande, särskilt som vi ju redan har två. det här med tre känns som väldigt mycket. en, två, många liksom.

onsdag 3 augusti 2011

norge i flera dagar och nu hemma igen. märklig att åka tillbaka onekligen. fantastiskt kul att träffa vänner och att se s träffa sina gamla vänner igen. först några härliga dagar i vestfold med sol och bad i stoltenbergsk stuga och sedan oslohäng. mycket var sig likt, en väsentlig del var annorlunda. likt att en fika för fyra kostar mer än 500 norska (ok då, det var både mackor och bullar o c h dryck) men ändå. annorlunda var stämningen i stan. mycket flaggor och i love oslosymboler. och blommor. blommor överallt. konsekvenser av det ofattbara.
på vägen hem for vi förbi hagfors och mina föräldrars grav. det var mycket länge sedan jag var där. mycket länge sedan jag var i den delen av sverige överhuvudtaget. så är det. det finns inget för mig där längre.
allt finns här.