tisdag 30 juni 2009

min svärmor


hon är så himla duktig. den här sjalen skall hon sticka. garnet är beställt och kommer från christel seyfarth (vilket även bilden gör). sjalen är nästan 2 meter på det bredaste stället. är inte det galet. 

tiden

har fått spatt. jag stiger upp, cyklar till jobbet, duschar, sätter mig vid datorn och räknar lite så är klockan lunch.  sedan är hon plötsligt 2 och klockan tre går jag. kvällarna är långa men det känns ändå som det är morgon efter några sekunder. 

fredag 26 juni 2009

det finns en sak

som kan få en vanligtvis dysfunktionell rationell tvåbarnsmor att plocka upp gnällig och halvsovande ett-och-ett-halvt-åring ur sängen, stoppa ner henne i vagnen och ta en tillika gnällig tre-och-ett-halvt-åring i handen och knata uppför backen till ica. klockan kvart över sju på kvällen. jodå. en sak finns det. den isande insikten av att morgonkaffet kan stå på spel. men det gick bra. vi har kaffefilter nu. och barnen sover. amen.

tisdag 23 juni 2009

herr t skypade från kiev. det finns inte ryssjal där. det är nämligen inte ryssland påstod han. jag vet inte vad jag ska tro. får väl hoppas på belugan då. och jaltavin. så fyllde jag upp önskelistan med lite taxfree-önskningar också. för säkerhetsskull. 

måndag 22 juni 2009

jag förstår inte

vad som händer med tiden. det liksom blixtrar till sen är det fredag eller måndag. så är det fredag igen och pingst och midsommar i en rasande fart. imorgon far herr t till ukraina. sen en vecka och efter det semester. sen är det höst. ja herregud.

fredag 19 juni 2009

sol inne feber i sinne

 just nu är jag glad att jag inte bor i sverige och slipper midsommar. 100 garders feber, sol och midsommarparty är verkligen en usel kombo. synd på inplanerat mys med rosé och jordgubbar i och för sig , men vi har ju trots allt firat både 17:e maj och annandag pingst. med korv och glass. det ni. när det är fest i good old norway då är det pölser och is som åker fram. det är annat det än sill och nubbe. och midsommarstång och janssons ( jag ääälskar janssons) ... och...  jaaa men glad är jag allt. i solen. med feber. och ingen klänning har jag heller.

tisdag 16 juni 2009

hemma med 2 sjuka

citat:
- den elaka styvmodern. den elaka styyyyvmodern !! hallå elaka styvmodern!!!
- ehh... menar du mig s ?
- jaaaa!!!  var så snill å ta vekk denna snörete ongen* fra prinsessen*!

*snoriga ungen-= lilla e
*prinsessen= gissa vem

söndag 14 juni 2009

finn

blocket i norge heter finn. finn dina ting. som exempelvis ytterligare en byrå till barnrummet. som ny för 300 spänn. bara ett par hundra meter hemifrån. finn i grannskapet liksom.

helgens orättvisa

stor flicka på födelsedagskalas med hela storbarnsavdelningen (som hon inte börjar på förrän till hösten) fatta spännade. glasstårta och studsmatta på det.
liten flicka hemma med mamma och  39.8 i feber. snor högt och lågt och stora vemodet därtill.

lördag 13 juni 2009

kvällens mission

att försöka lägga s och övernattande besteveninnne att sova efter totoro och bananasplit. sockerstinna har de hoppat runt på madrasserna på golvet gastandes hemlisar varvat med glada tjut och skrattattacker i säkert en timme. nu har jag bett dem lägga sig ner blunda och räkna till 47. nu ligger de ner och viskar. hoppas att det håller i sig en stund.

tisdag 9 juni 2009

saker jag tänkt göra idag men ännu inte påbörjat...

- packa upp
- sortera den rena tvätten (berg)
- klistra in recept på färgglada papper i min (blivande) receptpärm
- rädda naglarna från undergång
- dammsuga

måndag 8 juni 2009

sverige-helg

helgen har spenderats i hemlandet. hår har klippts, vin har druckits, brudpar har firats, kött och ost har inhandlats. jag är nöjd. 
helgens citat är jag inte fullt så nöjd med. det var då s som yttrade apropå mitt nyklippta ännu kortare hår:
- men vart tog din ungdom vägen mamma ? 
jo jag tackar...

torsdag 4 juni 2009

alltså det sista jag brukar tänka på innan jag somnar är hur gott det kommer att bli med en kopp kaffe på morgonen. ibland är det till och med därför jag går och lägger mig. för att så snart som möjligt få den däringa koppen kaffe.

tisdag 2 juni 2009

bajs

jag har varit med och planerat en lyxig picknick för jobbet. på torsdag eftermiddag kl 4. mat härifrån,  mys och pys.
idag (tisdag) kl 8 ca fick vi mail från s barnehage. det är sommaravslutning. på torsdag eftermiddag kl 4. föräldrarna ombeds ta med sig campingbord och stolar samt grillmat. är det bara jag eller är inte det lite sent påkommet? är det norsk planering eller är det jag som går i spinn för att jag inte kan vara med. ja jag vet inte men bajs är det.