fredag 30 december 2011

gnäll deluxe

höggravid och dunderförkyld kan man uträtta få av alla borde i nedanstående inlägg. lyckades dock ordna en byrå till bebisen och presenter samt frukost på sängen till herr t som fyller år idag. hurra! det enda jag möjligtvis skulle kunna klara av idag utöver det (och förutom att gnälla) är att äta mer choklad från ejes och se ändlösa brittiska kostymdramer.

onsdag 28 december 2011

mellandagarna skulle ju räcka till allt! träffa en massa människor, släkt och vänner, vet inte till hur många jag har sagt " äh, vi ses i mellandagarna" som om det vore dagar i hundratal. vi skulle ju också köpa en byrå och fixa lite bebisgrejjer, ordna med trädgården, ta hand om det svarta hål vi kallar garage, köpa ny bil, köpa presenter och fira herr t som också skulle passa på att jobba lite och .... ja. vi kom hem från en försenad örebrotur igår kväll och min iphone säger att det är onsdag idag. bara att sätta i gång m a o.

fredag 23 december 2011

`amen okej. dagen innan julafton, allt är klart: mat att ta med till svärmor, julklappar, huset är städat, tvätten är tvättad och barnen är... sjuka. så var det med det. god jul!

måndag 19 december 2011

också har vi inget vatten igen. spännande tider vi lever i så här precis innan jul. nu hoppas vi att lokala förmågor kan reda ut problemet.

fredag 16 december 2011

reclaim the lediga fredagarna. och vi har vatten. och värme samtidigt. nu ska jag städa allt. innan det blir mys och film för barnen och piiiiip för mig.

onsdag 14 december 2011

utan vatten. eller utan värme. vad ska man välja egentligen ? vi har någon hypermodern integrerad anläggning med frånluft och vattenburen värme och you name it. det är ju väldigt bra och miljövänligt. men. när det går sönder kan man inte bara peta på en knapp eller lufta ett rör så att den funkar igen. oh nej, det är d at o r i s e r a t. men det kan ju bara vara ett trasigt relä eller en shunt som har fastnat. och vvs-männen kommer och hjälper oss. det gör de. fast inte idag. och sannolikt inte i morgon heller. vvs-männen har massor att göra. kanske hinner de innan helgen. kanske.

måndag 12 december 2011

En vecka till

gick vansinnigt fort. Dagens spännande händelse var när jag skulle dra på mig jeansen i morse och drog en finger rakt genom tyget. Panikbytte byxor till ett par för små och har inte kunnat sitta på hela dagen. Nu har jag en blålila rand under hela magen. Stiligt.

tisdag 6 december 2011

så glad man blir när man varit borta länge och sedan får en kommentar på sitt inlägg helt på direkten!
hej :)!
även om jag inte själv har bloggat har jag ju läst bloggar så klart, men kanske inte kommenterat så mycket. jag tänkte försöka upprätthålla det här ett tag nu med nonsensbloggande. jag har ju heller aldrig aspirerat på att blogga om något samhällsnyttigt eller intellektuellt för den delen.
och nu när det är typ tvåochenhalv vecka kvar till julen så måste man ju blogga om det.
alltså:
julklappar- ytterst få införskaffade men en ganska utförlig lista färdig.
kalender- jepp. med egenhändigt inköpta och inslagna paket. ett om dagen och barna turas om att öppna. vissa skulle kalla det lathet från min sida att låta barnen turas om med att öppna, själv envisas jag med att det finns en pedagogisk poäng i upplägget.
julpynt-lokaliserat, det som är uppe hittills är bara stjärna, ljusstake samt en överdriven mängd hyacinther. i glas. gilla på hyacinthglas.
julmat- vi tar med lite till svärmor, men vad vad? en paté har jag på gång men sedan är det tomt. kanske ost ? och jansson ?
julgran- vi bor ju i skogen, det måste lösa sig.
julplanering- i hamn. vi far bort en sväng och är hemma resten, kort ledighet, bara mellandagarna. jag är ju ledig hela våren sedan.
nyår- ett par alternativ, alla trevliga dock oklart var vi hamnar.
full koll med andra ord.


fredag 2 december 2011

äntligen!

jammen det var väl så dags !? att skriva något menar jag. hösten är ju faktiskt över och det är vinter nu trots att gräsmattan är grön.
de senaste månaderna har varit jobb jobb jobb och studier. lämnade in mitt sista pm i veckan som gick. så himla skönt! det har verkligen frestat på med heltidsjobb, halvtidsstudier och graviditet på en gång, särskilt som jobbet har varit ganska påträngande den senaste tiden. jag är ju så att säga aningens mindre kapabel än vanligt.
vecka 30 har passerat, stora har fyllt 6 år och herr t är ordentligt installerad i sin professorsstol. vi var på finbal på slottet för ett par veckor sedan, herr t i frack och jag i mage, juveler och långklänning. och klackar minsann. säkert 8 timmar i sträck.
i fredags var jag hemma med tjejjerna. jag fick lämna tillbaka mina lediga fredagar under oktober och november för att få tiden att gå ihop, men nu under december jobbar jag bara en endaste fredag. också jullov på det. sen är det bara en månad kvar tills lilla tre kommer.