måndag 20 februari 2012

tredje mjölkstockningen. tredje. och lilla i, som förövrigt sköter sig helt exemplariskt, är idag 9 dagar gammal. jag som trodde att jag hade rutin på det här.

4 kommentarer:

Akan-Kakan sa...

Vojne, vojne. Jag hade också jättemycket problem med stockning etc med Lillkillen. Det värsta var nog att jag fick en sån malande ångest av det (det tog ett tag innan jag fattade sambandet, men så var det). Du vet säkert redan en del om hur man botar stockning, men säg till om du vill ha Akan-Kakans bästa tips. Kram!

/Ofrivillig mjölkstockningsexpert

tingeling sa...

hit me with all you've got! tredje feberdygnet nu men bara puttelite ca: 37.9-38.2-3 nånting, igår och förrgår ca 40. jag får iofs inte ångest, blir mer som handlingsförlamad, kan inte ens visualisera hur jag ska kunna få i mig kaffe eller alvedon. fast nu har jag fått bägge delar ( och semla).

Akan-Kakan sa...

Okej, detta är de råd från amningsmottagning på Ackis & BVC jag tyckte var bäst:

Råd 1=mediciner: Ta Ipren (el motsv) eftersom det är antiinflammatoriskt (och stockningen är ju en inflammation). Maxdos jämnt över dygnet (tror det blir en tablett var 8:e timma, men kolla etiketten). Har du feber kan du behöva varva med paracetamol. Om du mår dåligt läker du sämre och ger sämre mjölk.

Råd 2, cirkulation: Håll varmt, värm gärna extra strax före amningen med tex vetekudde. Låt om möjligt barnet vara vänt så att hakan är åt det stockade hållet (det blir mest "drag" där då). När du ammar, dra med sidan av fingret över det stockade stället, utifrån och in mot bröstvårtan, liksom för att hjälpa till åt rätt håll. Lite svårt att förklara, men jag hoppas du fattar. Tänk dig att du "föser" mjölken åt rätt håll när du ammar.

Råd 3: Amma ganska ofta från det stockade bröstet.

Lycka till, och hoppas du slipper fler stockningar!

tingeling sa...

Tack snälla nu är jag frisk! Körde utan bh hemma, en massa medicin och värsta varma koftan!